Elkészítés: Először a mártásnak veselkedjünk neki. Megkeressük jól bevált keverőtálunkat, beleöntjük a tejfölt, a majonézt, a porcukrot, a fehérbort, a citrom levét, és simára keverjük. Rádobjuk az uborkát és a hagymát, még egyszer összekeverjük, és jól behűtjük.
A kiflit felkarikázzuk, a sajtot és a sonkát közepesen vastag szeletekre vágjuk. Kicsi pogácsaszaggatóval nett kis lapokat szúrunk ki belőle, majd egymással váltogatva 4 nyársra húzzuk. A tojást a liszttel felverjük, benne megmártjuk nyársainkat, majd bő, forró olajban hirtelen megsütjük.
A mártogatót előhűtött üvegtálkába öntjük, és már mehet is az asztalra. Hideg sör mellé kiváló.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre