Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mártogatós sajtnyárs

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először a mártásnak veselkedjünk neki. Megkeressük jól bevált keverőtálunkat, beleöntjük a tejfölt, a majonézt, a porcukrot, a fehérbort, a citrom levét, és simára keverjük. Rádobjuk az uborkát és a hagymát, még egyszer összekeverjük, és jól behűtjük.

A kiflit felkarikázzuk, a sajtot és a sonkát közepesen vastag szeletekre vágjuk. Kicsi pogácsaszaggatóval nett kis lapokat szúrunk ki belőle, majd egymással váltogatva 4 nyársra húzzuk. A tojást a liszttel felverjük, benne megmártjuk nyársainkat, majd bő, forró olajban hirtelen megsütjük.

A mártogatót előhűtött üvegtálkába öntjük, és már mehet is az asztalra. Hideg sör mellé kiváló.

Ezek is érdekelhetnek