Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marcipános-meggyes rétes

Hozzávalók

  • 50 dkg fagyasztott magozott meggy
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl búzadara
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl forró víz
  • 2 csomag réteslap
  • 4-8 dkg vaj
  • 5-10 dkg zöldmarcipán
  • 1 M-es tojás

Elkészítés

    1. A kiengedett meggyet megszórjuk a fahéjas cukor ral, és hagyjuk lecsepegni.  A búzadarát száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd felöntjük a sózott forró vízzel, lehúzzuk a tűzről, lefedve pihentetjük.
    2. Rudanként 3 réteslapot használunk fel. Minden lapot meglocsolunk az olvasztott vajjal, megszórjuk a darával és a meggyel. Ráreszelünk a zöld marcipánból és lazán feltekerjük.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a rudakat, megkenjük a felvert tojással. Előmelegített 180 fokos sűtőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan felszeleteljük, porcukor ral megszórva tálaljuk.

    14 ISTENI FINOM HÁZI RÉTES A TÚRÓSTÓL A KÁPOSZTÁSIG >>>

    11 MEGGYES SÜTI, AMIT BÁRMIKOR MEGENNÉNK! >>>

Megjegyzés

Búzadara helyett babapiskóta vagy édes keksz morzsát is használhatunk. Marcipán lehet más színű, vagy helyette durvára vágott dió is.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin