Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnalekváros csokoládétorta

2 5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 12,5 dkg csokoládé (60%-os)
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 tk instant kávé
  • 5 dkg pörkölt, darált mandula
  • 1 ek liszt
  • 1/2 ek kakaó
  • csipet só
  • 2 db tojás
  • 10 dkg barna cukor (por)
  • A töltelékhez:
  • málnalekvár (vagy fagyasztott málnából főzött dzsem)
  • A csokoládémázhoz:
  • 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    1. A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk, majd teljesen kihűtjük és ledaráljuk.
    2. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, az instant kávéval, a kakaóval, és a darált mandulával.
    3. A csokoládét és a vajat, vízgőz fölött felolvasztjuk, majd kihűtjük.
    4. Egy keverőtálba beletesszük a porrá őrölt barna cukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel addig keverjük, hogy a térfogata a duplájára nőjön. Ezután először hozzákeverjük az olvasztott vajas csokoládét, majd a lisztes keveréket (elég folyós masszát kapunk).
    5. Két darab 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát egyenlően elosztva a formákba öntjük. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt készre sütjük.
    6. A sütőből kivéve pár percig a formába hagyjuk, majd rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.
    7. A tölteléknek saját főzésű vagy készen vásárolt málnalekvárt használjunk. (Én a fagyasztott málnát cukorral, vaníliás cukorral pár percig főztem, majd szűrőn átpasszíroztam, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután visszatettem a tűzre, kiforraltam, és egy pici vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítettem. Mielőtt a tésztára kentem, teljesen kihűtöttem.)
    8. Egy tálba beletördeljük a csokoládét. A tejszínt forráspontig hevítjük, majd a csokoládéra öntjük, és simára keverjük. Hűlni hagyjuk, majd amikor már kezd megdermedni, bevonjuk vele a tortát.
    9. Az egyik teljesen kihűlt tortalapot egy tálcára helyezzük, majd ízlés szerint megkenjük a málnalekvárral. Ezután ráhelyezzük a másik tortalapot. Végül a torta tetejét, és oldalát bevonjuk a csokoládémázzal. Tetejét pörkölt mandulával díszítjük.
    10. Legalább 1-2 óra hosszára a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.Tálaláskor vízbe mártott késsel felszeleteljük.

      10+1 VERHETETLEN MÁLNÁS DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

      RÉTEGES MÁLNATORTA - SÜTÉS NÉLKÜL! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
Kedves Judit! Megsütheted 24 cm-es formában is, de akkor tényleg elég vékony lesz a tészta. A tészta állaga szerintem nem változna, csak a sütési időt kell lecsökkenti, nehogy nagyon kiszáradjon. Esetleg vegyél nagyobb mennyiséget a hozzávalókból (pl. 50%-kal növeld) és akkor a vastagsága megmarad a tortának. Kérlek jelezzed, majd ha megsütötted. Jó sütögetést kívánok!! Gizi
fkjudit666
Nagyon tetszik a recept, köszönet érte! Viszont az lenne a kérdésem, hogy muszáj mindenképpen két formában megsütni? Mondjuk egy 24-cm-esben nem lehetne? Nyilván laposabb lenne...., de vajon mit változtatna még a tészta állagán? Sajnos nincsen 20 cm-es tortaformám. Köszönettel! Judit

Hasonló Receptek

Magazin