Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros tepsis krumpli

MME MME
1 3.7/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a sonkát és a szalonnát felkockázzuk. A burgonyát és a kolbászt vékony karikákra szeleteljük.
  2. A hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, megszórjuk liszttel és fél percig pirítjuk. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával is, elkeverjük, majd rögtön felöntjük a tejjel és felforraljuk.
  3. Egy nagyobb méretű tűzálló edénybe (vagy tepsibe) rétegezzük a nyers krumpliszeleteket, a kolbászt, a szalonnát és a sonkát. Minden réteget megsózunk, és meglocsolunk a hagymás-paprikás tejjel. Így folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére hagymás-paprikás tejet öntünk.
  4. A tepsis krumplit előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Amikor már majdnem kész, megszórjuk a sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és további 10 percig sütjük, hogy picit megpiruljon a sajt.

Megjegyzés

Csak azt tudom mondani, mint itt a saját receptjéről mindenki: isteni! Elég nehéz étel, de megéri!
A liszt-szórást nem szabad kihagyni, különben könnyen tejes krumplilevesnek titulálható. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss