Magyaros tepsis krumpli

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 3 nagy fej hagyma
  • 8 dl tej
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 szál gyulai kolbász
  • 2-3 kávéskanál pirospaprika (a fele lehet csípős)
  • 30 dkg sajt (trappista vagy füstölt)
  • 4 evőkanál olaj
  • finomliszt

Elkészítés

    1. A hagymát apróra vágjuk, a sonkát és a szalonnát felkockázzuk. A burgonyát és a kolbászt vékony karikákra szeleteljük. 
    2. A hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, majd rögtön felöntjük a tejjel, és felforraljuk.
    3. Egy nagyobb méretű tűzálló edénybe (vagy tepsibe) rétegezzük a nyers krumpliszeleteket, a kolbászt, a szalonnát és a sonkát. Minden réteget megsózzuk, meghintjük liszttel, és meglocsoljuk a hagymás-paprikás tejjel. Így megy ez egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére lisztet szórunk, majd hagymás-paprikás tejet öntünk.
    4. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Mikor már majdnem kész, megszórjuk a sajttal, visszatoljuk, és további 5 percig hagyjuk sülni.

Megjegyzés

Csak azt tudom mondani mint itt a saját receptjéről mindenki: isteni! Elég nehéz étel, de megéri!
A liszt-szórást nem szabad kihagyni, különben könnyen tejes krumplilevesnek titulálható.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Horváth Ildikó 7 évvel ezelőtt
Én már kipróbáltam, tényleg nagyon finom!

Hasonló Receptek