Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Leves aprólékból

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csirke aprólékja (nyak, láb, fej, hát, zúza)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg karfiol
  • 15 dkg gomba
  • 30 dkg vegyes leveszöldség ( répa, petrezselyem, zeller)
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 8-10 szem bors
  • 20 dkg tisztított zöldborsó
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés: A csirkeaprólékot megmossuk, felaprítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A karfiolt rózsáira bontjuk, a gombát és a leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk. A fokhagymát és a szemes borsot teatojásba zárjuk.
    Elkészítés: A csirkeaprólékot nagyobb fazékba tesszük. Hozzáadjuk a felaprózott zöldségeket, a karfiolt, a zöldborsót, a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, végül a teatojást, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön 30-35 percig főzzük. A kész levesből eltávolítjuk a teatojást, a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, szükség szerint utánasózzuk, borsozzuk. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk, megszórjuk vele a leves tetejét, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1121 kJ/268 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin