Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Te is folyton fáradt vagy? Ettől az 5 ételtől sokkal energikusabb leszel

Ebben az időszakban sokan panaszkodnak arra, hogy szinte egész nap hullafáradtak. Ez nem is csoda, hiszen tél végére már kiürülnek a tartalékaink, lemerül a szervezetünk, nyakunkon a tavaszi fáradtság.

Sokan vannak, akik különféle koffeines italokkal próbálják legyőzni a fáradtságot. Érdemes azonban tudni, hogy léteznek olyan ételek, amelyektől anélkül lehetsz energikusabb, hogy a szívedet vagy a keringési rendszeredet megterhelnéd. Nézzük, melyek ezek!

Tökmag

A tökmag rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, ezért segítségével feltöltheted az energiaraktáraidat. És hogy mi található ebben a népszerű olajos magban? Például kiváló minőségű fehérjék, ómega-3 zsírsavak, B1-, B2-, B5- és B6-vitaminok, valamint olyan ásványi anyagok, mint például a mangán, a réz, a vas, a magnézium vagy a foszfor. Ezek az összetevők együttesen támogatják az immunrendszert és csökkentik a fáradtságot – írja a focus.de.

Avokádó

Az avokádó nemcsak a jó zsírok forrása, amelyek hatására hosszabb ideig jóllakottnak érezheted megad, hanem ez a szuper étel rengeteg olyan tápanyagot is tartalmaz, amelyek jelentős mennyiségű energiát biztosítanak.

Banán

A banán kiváló szénhidrátforrás, ezért tökéletes választás, ha kimerültnek érzed magad, szinte azonnal felturbózza az energiaszintedet. És mivel vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban igen gazdag, ezért feltétlenül szerepelnie kell a tavaszi fáradtság elleni étrendben.

Étcsokoládé

Az étcsokoládé teobromint tartalmaz, ez egy olyan természetes vegyület, amelynek segítségével pillanatok alatt visszanyerheted az energiádat. Hatása hasonló a koffeinhez: növeli a mentális aktivitást és felpörget.

Tojás

Teljesen mindegy, hogy sütve vagy főzve szereted a tojást, a lényeg, hogy fogyaszd rendszeresen reggelire, ugyanis ez az étel is rendkívül hatásos a fáradtság ellen. A benne található fehérje és B-vitaminok szinte egész napra megfelelő energiaforrást biztosítanak.

Borítókép: Shuterstock

Ajánljuk még: 


Ezek is érdekelhetnek

Friss