Lencsesaláta

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg lencse
  • 20 dkg virsli
  • 1 csokor snidling
  • 15 dkg lilahagyma
  • 1 db citrom
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db kemény tojás
  • salátalevél díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A lencsét beáztatjuk, és pár órán át állni hagyjuk, majd gyengén sós, babérleveles vízben puhára főzzük. Vigyázzunk arra, hogy ne főzzük szét. Ha megpuhult, kihűtjük, leszűrjük és hűtőbe tesszük. A virslit vékonyabb karikákra szeleteljük, a lilahagymát karikára vágjuk és félretesszük. A tejfölt nagyobb edényben összekeverjük a mustárral, a finomra vágott snidlinggel, a zúzott fokhagymával, a citromlével és törött borssal. Ebbe az öntetbe keverjük a lencsét, a virslit, a hagymát, és 1 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor zöld salátalevelekkel körberakott tálban tálaljuk, keménytojás gerezdekkel és hagymakarikákkal díszítjük.

Megjegyzés

A babérleveles főzővíz helyett füstölt lében is lehet főzni, úgy még zamatosabb.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sipeki 4 évvel ezelőtt
Szerintem rengeteg ez a lencse ennyi tejfölhöz. Ennyi lencséhez akár 3x2 dl. tejföl is kell.
Perger Kitti 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom. Mindenkinek tudom ajánlani.
Murin Eszter 5 évvel ezelőtt
Virslit nem kell előre főzni? Virslit nyersen szeletelünk és bele teszünk a salátába?
Troppauer Hümér 6 évvel ezelőtt
Elkészítettem! Nagyon finom lett! Talán nekem nem kell ennyi citrom bele, de ez csak az én ízlésem. Mert nekem nagyon savanykás ennyit citromtól, ezért én csak a felét tettem bele, de tényleg nagyon finom lett!
Horváth Veronika 6 évvel ezelőtt
én is úgy döntöttem, h megcsinálom szilveszterre, vagy másnapra... :)
Bíró Éva 6 évvel ezelőtt
Szuper, megcsinálom szilveszterre ,sikere lesz
Kalmár Mónika 8 évvel ezelőtt
Ez valami eszméletlen finom... Még a férjem is elismerőleg szólt róla, aki pedig nem rajong a lencséért, és azt mondta, szabadalmaztatnom kéne... nem árultam el, hogy plagizáltam.:-)

Hasonló Receptek

Magazin