Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Lencsesaláta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Lencsesaláta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 391
  • Elküldve: 125

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 20 dkg virsli
  • 1 csokor snidling
  • 15 dkg lilahagyma
  • 1 db citrom
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db kemény tojás
  • salátalevél díszítéshez

Elkészítés:

A lencsét beáztatjuk, és pár órán át állni hagyjuk, majd gyengén sós, babérleveles vízben puhára főzzük. Vigyázzunk arra, hogy ne főzzük szét. Ha megpuhult, kihűtjük, leszűrjük és hűtőbe tesszük. A virslit vékonyabb karikákra szeleteljük, a lilahagymát karikára vágjuk és félretesszük. A tejfölt nagyobb edényben összekeverjük a mustárral, a finomra vágott snidlinggel, a zúzott fokhagymával, a citromlével és törött borssal. Ebbe az öntetbe keverjük a lencsét, a virslit, a hagymát, és 1 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor zöld salátalevelekkel körberakott tálban tálaljuk, keménytojás gerezdekkel és hagymakarikákkal díszítjük.

Megjegyzés:

A babérleveles főzővíz helyett füstölt lében is lehet főzni, úgy még zamatosabb.

A receptet Little-jasmin küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 7 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. július 16. (hétfő) 20:25
    Szerintem rengeteg ez a lencse ennyi tejfölhöz. Ennyi lencséhez akár 3x2 dl. tejföl is kell.
Receptválogatás
Meggy meg cseresznye - desszertben
A nyár ajándéka a ropogós cseresznye és a pikáns meggy - mindkettő nagyon jól illik sütibe, pohárkrémbe, mindenféle édességbe. Szezonban érdemes kihasználni!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Sós karamellhab bogyós gyümölcsökkel Sós karamellhab bogyós gyümölcsökkel
Cseresznyés-mogyorós pitetorta Cseresznyés-mogyorós pitetorta
Pisztáciás-ricottakrémes torta Pisztáciás-ricottakrémes torta
Narancsos-kakaós torta Narancsos-kakaós torta
Káposztás-húsos palacsinta Káposztás-húsos palacsinta
Mediterrán zöldségragu Mediterrán zöldségragu
Csirkés tészta rukkolapestóval Csirkés tészta rukkolapestóval
Pirított halas-olívás tészta Pirított halas-olívás tészta
Lecsó mediterrán hangulatban Lecsó mediterrán hangulatban
Kukoricás-fokhagymás buci Kukoricás-fokhagymás buci
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121540_bazsalikom-110.jpg Bazsalikom, a királyi fűszer

Az egyik legkedveltebb fűszer, kerülhet salátába, hideg és meleg mártásba, olasz tésztaételekből kihagyhatatlan, de még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122366_rozmaringos-ujkrumpli-110.jpg Rozmaringos-vajas újkrumpli – a könnyű, nyári fogás

Ha nyár, akkor könnyen elkészíthető, zamatos és frissítő fogások kerülnek a középpontba. Nem tudom, ki hogy van ezzel, de…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122374_sajttorta-110.jpg Elronthatatlan, eredeti és ennivaló: a sajttorta

Nagyon szeretem a sajttortát. Egyszerű, tartalmas, igazán sokat nem kell vele pepecselni és nehéz elrontani, arról nem beszélve,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122372_csevap-110.jpg Pljeskavica, csevap, mititei és társaik

A nyári grillszezon szinte elképzelhetetlen a különféle lángon sütött fasírtok nélkül. Sokan hamburgert készítenek, van, aki a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/109000/109825_korozott_110.jpg Körözött, a legfinomabb kence

A körözött nem hungarikum, Liptauer néven fogyasztják Ausztriában, Szlovákiában Smirkas néven kerül az asztalokra, és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122335_torok-110.jpg A színes-ízes török konyha

A török konyha népszerűsége egyszerűségében és hihetetlen változatosságában rejlik. A török gasztronómia égisze alá tartozik a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117605_uborka-110.jpg Uborka - fogyaszt, fiatalít és finom!

Uborkaszezon márpedig van – méghozzá a szó legszorosabb értelmében, nem pedig az eseménytelen nyári időszak metaforájaként.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122325_csokikremes-korong-110.jpg Párizsi krémmel töltött omlós korongok

A cukrászatban van néhány olyan alapkrém, amelyek sokoldalúan használhatók, mesésen ízletesek és könnyű elkészíteni őket. Ezek…

Napi tipp
A nyár elképzelhetetlen lecsó nélkül. A lecsó lehet tojásos, készülhet tésztával, főhet benne szafaládé, karikázhatunk bele kolbász, készülhet padlizsánnal, cukkinivel, de csupán paprika, paradicsom és hagyma hozzáadásával is csodákat alkothatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept