Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lekváros bukta egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg élesztő (friss)
  • 50 dkg finomliszt (+ az élesztőhöz és az edényhez)
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 5 dkg margarin (+ a tálhoz)
  • lekvár (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. Meglangyosítjuk a tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk, majd hagyjuk felfutni az élesztőt.
    2. A lisztet összekeverjük a kristálycukorral, sóval, hozzáadjuk a tojássárgáját, az olvasztott margarint, végül a felfutott élesztőt. Elkezdjük dagasztani, egészen addig, amíg elválik az edény falától, és a felülete szép sima nem lesz, majd egy cipót formázunk belőle. Egy (kelesztő) edényt enyhén kilisztetünk, beletesszük a cipócskánkat, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
    3. Miután megkelt a tészta, kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű köröket vágunk belőle. A körök közepén elosztjuk a tetszés szerinti mennyiségű és ízű lekvárt, majd gombócokká gyúrjuk őket.
    4. Egy kerek jénai tálat kikenünk vajjal vagy margarinnal, és ebbe sorakoztatjuk a gombócokat egymás mellé. Letakarjuk az edényt, amíg a sütő felmelegszik 180 fokra. Ezután megkenjük őket tojásfehérjével, és kb. 20 percig sütjük.

    BARACKOS-FAHÉJAS BUKTA>>> 

    MÁKOS BUKTA>>> 

    TÚRÓS BUKTA EGYSZERŰEN>>> 

Megjegyzés

https://sutivar.cafeblog.hu/2020/04/21/lekvaros-bukta/

etoth71
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin