Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Legyező karaj

Hozzávalók

  • 1,3 kg csont nélküli karaj
  • bors
  • piros paprika
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált hús
  • bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A tetejére:
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk az aljáig, de nem vágjuk át. Bőven sózzuk, borsozzuk, piros paprikával megszórjuk kívül-belül. A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, ízlésünk szerint fűszerezzük. A vájatokat kitöltjük vele. Zsineggel átkötözzük, hogy szét ne nyíljon.
    2. Sütőzacskóba tesszük a karakt, a hozzá tartozó zárral becsatoljuk. A zárás alatt egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
    3. 210 fokra melegített sütőben 70 percig sütjük. Ezután a zacskót szétvágjuk, kivesszük a karajt, majd visszarakjuk a tepsibe, megszórjuk reszelt sajttal, és180 fokos sütőben, további 12 percig sütjük. 

    ISTENI TÖLTÖTT CSIRKEMELL, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD - POFONEGYSZERŰ RECEPT!

     

Megjegyzés

Mennyei finomság bármely alkalomra.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin