A hagyomány szerint a szászországbeli Torgauban élő Heinrich Drasdo udvari péktől származott az ötlet, hogy az adventi böjtben fogyasztott szegényes kalácsot karácsonyra különböző ínyencségekkel, például aszalt gyümölcsökkel gazdagítsák. Így született meg a böjti kalácsból a ma is ismert ünnepi gyümölcskenyér.
Ha szeretnéd, hogy nálad is az ünnepi menü része legyen egy ízletes gyümölcskenyér, íme, a mi kedvenc receptjeink!
KARÁCSONYI GYÜMÖLCSKENYÉR (TOJÁSFEHÉRJÉBŐL)>>>
FÜGÉS-CITRUSOS PÜSPÖKKENYÉR>>>
GLUTÉNMENTES GYÜMÖLCSKENYÉR>>>
GYÜMÖLCSKENYÉR KARÁCSONYRA>>>
PÜSPÖKKENYÉR (TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTEKBŐL)>>>
HAGYOMÁNYOS KARÁCSONYI GYÜMÖLCSKENYÉR>>>
FAHÉJAS-ÁFONYÁS GYÜMÖLCSKENYÉR (CUKORMENTES RECEPT)>>>