Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsós sült csirke juhsajtos galuskával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db csirkecomb
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg juhsajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • uborka
  • kapor
  • bors
  • szárított metélő hagyma
  • édes fűszerpaprika
  • kakukkfű
  • fok hagyma
  • étolaj
  • 2 db tojás
  • 50 dkg liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkecombokat pácoljuk be olajos, fűszerpaprikás, borsos, sós, fokhagymás, kakukkfüves, petrezselymes pácba.

    Közben aprózzuk fel a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát, amit halmozzunk a bepácolt csirke mellé a tepsibe. Fedjük le, és előmelegített sütőben pároljuk puhára.

    A galuskát szokásos módon (50 dkg liszt, 2 db tojás, víz és só) összekeverjük, majd olajos-sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük.

    Közben a szószhoz morzsoljuk el a juhsajtot, majd keverjük össze a tejföllel, kaporral, kozkázott uborkával, és forgassuk össze a galuskával.

    A lecsós csirkét a juhsajtos galuskával tálaljuk.

Megjegyzés

Csodálatosan finom, jó szaftos és ízletes.

benkeorsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

benkeorsi
Még azt el kell árulnom, hogy ezt az étket egy baráttal találtuk ki :)
benkeorsi
Rosszul írtam!: a juhsajt helyett juhtúrót használjatok! és sütésnél a fóliát az utolsó fél órában vegyétek le, hogy jó ropogós legyen a husi :)

Hasonló Receptek

Magazin