A rizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lemossuk, lecsöpögtetjük.
A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk. A lilahagymát, a paradicsomot cikkekre, a paprikákat félkarikára, a zöldhagymát karikára vágjuk.
Egy serpenyőben olivaolajat hevítünk, és megpirítjuk benne a zöldségeket az alábbi sorrendben: a lilahagymával kezdjük, amit 1 percig pirítunk. A paprikával is egy percig pirítjuk. Végül a paradicsomot belekeverjük pirítás nélkül.
A salátaléhez a hozzávalókat összekeverjük, majd ráöntjük a kihűlt zöldségekre. Hozzákeverjük a rizst, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Salátalevélen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre