Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lángos, ahogy Gizi készíti

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2,5 dl víz
  • 2 ek olaj
  • 1 tk cukor
  • 30 dkg sajt
  • 1 doboz tejföl

Elkészítés

    1. A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük és addig várnunk, amíg felfut.
    2. Egy tálba tesszük a lisztet és a sót, majd összekeverjük. A közepébe egy mélyedést fúrunk, és beletesszük az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Összekeverjük és a vizet apránként hozzáadagoljuk. Amikor már közepesen lágy a tészta, kelesztőtálba tesszük, és kb. fél óráig hagyjuk letakarva, meleg helyen kelni.
    3. Ezután olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd kicsit távolabb egymástól tálcára tesszük. Letakarjuk, majd így kelesztjük tovább.
    4. Amikor már szép nagyra nőttek a tészták, (kb. 30 perc) bő, forró olajban kisütjük a lángosokat úgy, hogy a tésztákat olajos kézzel széthúzogatjuk.
    5. Lecsepegtetjük és törlőpapírra szedjük, hogy a maradék olajat is felszívja. Tálaláskor megsózzuk, megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. 

      Még több lángosrecept itt >>> 


Megjegyzés

Magyarországon a strandolás elképzelhetetlen a lángos nélkül. Persze otthon is megsüthetjük, és többféle lángostészta közül választhatjuk ki a kedvünkre valót. Én a legegyszerűbb változatot sűrűn megsütöm, majd jó sok tejföllel és sajttal tálalom.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin