Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kukoricapehellyel bundázott csirke krumplisalátával

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg kukoricapehely
  • 3 dl olaj
  • bors
  • A salátához:
  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek citromlé
  • 1 db kígyóuborka
  • 20 dkg főtt vagy konzervkukorica
  • 1 csokor kapor
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    1.

    A megtisztított csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában. Azután ismét megforgatjuk mindet a tojásban, végül a kukoricapehelyben (ügyeljünk rá, hogy utóbbi mindenhol befedje a húsdarabokat). Aranybarnára sütjük a csirkefalatokat a felforrósított olajban, végül konyhai papírtörlőre szedjük.

    2.

    A megmosott burgonyát héjastul megfőzzük, majd leszűrjük, óvatosan meghámozzuk, és hagyjuk kihűlni.

    3.

    A tejfölt simára keverjük a megtisztított, lereszelt fokhagymával, a citromlével, valamint ízlés szerint sóval és borssal. Beleforgatjuk a cikkekre vágott burgonyát, a megmosott, felszeletelt uborkát és a kukoricaszemeket. Végül megszórjuk a salátát a felaprított kaporral. Ezt kínáljuk a csirkefalatok mellé.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin