Krumplis pogácsa IX.

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 50 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál só
  • 8-10 közepes méretű főtt krumpli
  • kevés tej
  • pici cukor
  • A tetejére:
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval, valamint a főtt krumplival összegyúrjuk. Pihentetjük fél órát.

    Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Bevagdossuk a tetejét, kiszaggatjuk, tojással megkenjük. Jó meleg sütőben, 220-250 fokon sütjük.

Megjegyzés

Ennek a mennyiségnek a felét szoktam megsütni, az is bőven elég, kb. 2 nagy gáztepsivel lesz. Én a feléhez 4-6 közepes krumplit főzök.
A krumplit nem muszáj kihűteni. Már készítettem hideg és meleg krumplival is, mindegyik finom. Szerintem akkor a legjobb, ha elég lágy tésztát gyúrunk.

Fehérné Kigyósi Szilvia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Orosz Kriszta 4 évvel ezelőtt
A receptednek hála, fantasztikusan sikerült életem első krumplis pogácsája. A második adag tésztába belegyúrtam egy jó maréknyi sült hagymát. Nem rontotta el. ;) Köszi! Kriszta
Fehérné Kigyósi Szilvia 4 évvel ezelőtt
Kedves abbynormal33! Sajnálom hogy nem sikerült. Én már nagyon sokszor elkészítettem évek óta ezt sütöm (és az ismerőseim is) de ilyen problémával még nem találkoztunk. Ragadós lehet mert nem mindegy hogy milyen a krumpli és hogy főzöd (vízben vagy mikróban, héjában vagy megtisztítva) szóval ha kell egy kis liszt még hozzá az nem lehetetlen de nem is olyan probléma amitől nem lesz jó a pogi. Az ellapulást nem értem, hiszen van benne sütőpor és élesztő is tehát majdhogynem lehetetlen hogy ellapuljon. De az igaz hogy ez nem egy magas pogi (mint a krumplis pogik általában). A kiszáradást meg csak úgy tudom elképzelni hogy túl sokáig sült a pogi és lassan (pedig a receptben szerepel hogy 220-250 fokon tehát gyorsan kell sütni). Szóval azért sajnálom. Szilvi
Melinda 4 évvel ezelőtt
A krumplitol nagyon ragados lett a teszta igy kenytelen voltam tobb lisztet beletenni. Sutesnel ellapult, kiszaradt. Eloszor es utoljara hasznaltam ezt a receptet.
Willand Veronika 5 évvel ezelőtt
Én is csak fél adagot csináltam, de tényleg jó bőséges lett. Ez volt az első krumplis pogácsa, amit kipróbáltam és azt hiszem, maradok is ennél a receptnél, mert isteni lett! Ami maradt, az még másnap is teljesen puha volt. De az igazi, mindenképp melegen! Köszönöm a receptet!!

Hasonló Receptek