A krumplikat megmossuk, és héjastul, egy teáskanál sóval feltesszük főni. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk az élesztőt, és egy csipetnyi cukrot, és lefedjük. Amikor a villát beleszúrjuk a krumpliba, és az könnyedén beleszalad, leszűrjük, meghámozuk, krumplinyomón áttörjük, és egy keverőtálba tesszük.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt, majd összekeverjük, és egységes tésztát dagasztunk belőle. Ha a tészta eválik a táltól, akkor van készen. Ekkor letakarjuk, és huzatmentes, meleg helyre tesszük, kb.háromnegyed órára.
Amikor kétszeresére dagadt, kivesszük a tálból, és lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsszaggatóval - folyamatosan liszbe mártogatva azt - kiszaggatjuk. Még egy fél órát állni hagyjuk, hogy tovább keljen, majd forró zsiradékban ropogósra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre