Körtés epres rakottas habsipkával sütve

Körtés epres rakottas habsipkával sütve

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre
  • 40 dkg körte
  • 1,5 dl + 7 ek almalé
  • 3–4 ek + 10 dkg cukor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 6–8 db babapiskóta
  • 4 ek mandulalikőr
  • 25 dkg eper
  • 2 db tojásfehérje

Elkészítés

    1.

    A körtét hámozzuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk falatnyi darabokra. Tegyük lábosba 1,5 dl almalével és a cukorral együtt. Főzzük 2 percig. Keverjünk simára 2 ek almalevet a keményítővel, majd adjuk a főtt körtéhez, és főzzük együtt további 2 percig. Ha szükséges, adjunk hozzá még 1-2 ek cukrot.

    2.

    Törjük darabokra a piskótát, majd rendezzük el egy tűzálló tálban. Locsoljuk meg 5 ek almalével és a likőrrel. A megtisztított epret vágjuk félbe vagy negyedekbe. Forgassuk a főtt körtéhez, majd locsoljuk az egészet a babapiskótára.

    3.

    Verjük félkeményre a fehérjét, majd adjunk hozzá 10 dkg cukrot, és verjünk kemény habot. Halmozzunk lágy csúcsokat a piskótás gyümölcsre, majd süssük az egészet 5–10 perc alatt aranyszínűre.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin