Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Körtelekvár

default user icon

Hozzávalók

  • 2 kg körte
  • 1 db citrom (leve)
  • 1 db vaníliarúd
  • 50 dkg befőzőcukor (3:1 arányú)

Elkészítés

    1. A körtét megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A gyümölcshúst felkockázzuk.
    2. Lábosba tesszük az előkészített gyümölcsöt, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, a vaníliarudat a kikapart magjával együtt, valamint a befőzőcukrot. Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd 1 órán át pihentetjük.
    3. Kevergetve, nagy lángon felforraljuk, majd további 4 percig forraljuk. Sterilizált üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk, majd mindet fejjel lefelé állítjuk. Végül hagyjuk a lekvárt teljesen kihűlni. 

    MARCIPÁNOS-KÖRTÉS PITE>>> 

    KÖRTÉS CSOKITORTA>>> 

    KÖRTÉS KEKSZES SÜTI>>> 

Megjegyzés

5 db 300 ml-es üveg megtöltéséhez elegendő ez a mennyiség.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin