Kolbászos sárgaborsóleves

default user icon
1 3.3/5

Hozzávalók

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • erős paprika, ízlés szerint

Elkészítés

    Előkészítés: A borsót megmossuk, néhány órára beáztatjuk, majd tiszta vízben feltesszük főni. Amikor forr, leszedjük a habját. A hagymát megtisztítjuk.

    Elkészítés:
    1. A borsót az egész hagymával, a babérlevéllel, a leveskockával megfőzzük (vigyázva, hogy a borsó ne főjjön szét).
    2. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a forró olajon megfuttatjuk. Ha kész a borsó, kidobjuk a hagymát, beletesszük a felkarikázott kolbászt, a fokhagymát, erős paprikát. Összeforraljuk, hogy a kolbász íze-színe kioldódjon.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Csia Andrea 5 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a leves! Bár én annyit változtattam rajta, hogy egy kevés rántást tettem bele, mert anélkül egy picit vízízűnek találtam. Mostantól ez is a családi kedvenc levesek közé tartozik!

Hasonló Receptek

Magazin