Kókuszos-csokis amerikai sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 kanál liszt
  • 6 kanál cukor
  • A kókusz laphoz:
  • 30 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 7 tojás kemény habja
  • A krémhez:
  • 7 tojás sárgája
  • 3 kanál erős feketekávé
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg kakaó
  • 35 dkg margarin.
  • A tetejére:
  • 5 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, egyesével a tojás sárgáját és apránként a lisztet. 175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt, aranybarnára sütjük. Tűpróba ajánlott!
    2. A kókuszhoz hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét majd a keményre felfert tojáshabot.175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt, aranybarnára sütjük. Tűpróba ajánlott!
    3. A margarint kikavarjuk a cukorral, tojásokat egyenként hozzáadjuk, majd a kakaót, kávét és a vaníliás cukrot is beletesszük. Homogénre keverjük.
    4. Összeállítjuk a süteményt: alulra tesszük a kókuszlapot, erre kenjük a krémet, és befedjük a piskótával. A használati utasítás szerint elkészítjük a csokoládémázat, és a kész süteményt bevonjuk vele.

      TOVÁBBI VEGÁN RECEPTEK A VEGÁNMUFLON.HU-N >>> 

Megjegyzés

Ez a mennyiség kb. 40x40 cm tepsibe elegendő.

Püski Júlia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin