Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus kakaós kalács

4/5

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 ek cukor
  • 2 mk só
  • 2 ek vaj
  • 1 db tojás
  • 3 ek kakaópor
  • A kenéshez:
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk. A kétféle lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, valamint a tojást, és a maradék tejjel kidagasztjuk. Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat is, és szép hólyagosra dagasztjuk. 
    2. A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel összekeverjük, és az egyik tészta buciba dolgozzuk. Külön, letakarva kétszeresére kelesztjük.
    3. A megkelt tésztákat lisztezett deszkára borítjuk, és kalácsforma nagyságúra nyújtjuk őket. A fehér tésztára tesszük a kakaós tésztát, és feltekerjük.
    4. A kalácsot egy sütőpapírral bélelet formába helyezzük, letakarjuk, és addig kelesztjük tovább, amíg a formát ki nem tölti. Felvert tojássárgájával lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 165 fokon további 20 percig sütjük. 

      HÚSVÉTI KALÁCS RECEPTEK >>> 

      AZ ARANYGALUSKÁTÓL A ZSÚRKUGLÓFIG - TÖBB, MINT 100 RECEPT KELT TÉSZTÁBÓL! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Klasszikus kakaós kalács recept?