Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kínai savanyú-csípős leves

default user icon
1 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg szárított (vagy 20 dkg friss) gomba,
  • 1-1 szál póréhagyma és sárgarépa,
  • 1 szárzeller-szár (vagy kis darabka zellergumó),
  • 5 dkg üvegtészta (vagy magyar cérnametélt),
  • 1 liter húsleves (leveskockából),
  • 3 evőkanál szójaszósz,
  • 1-1 teáskanál gyömbérpor és keményítőliszt,
  • ízlés szerint törött fekete bors,
  • ecet,
  • cukor,
  • reszelt citromhéj,
  • chilipaprika

Elkészítés

    Előkészítése: A szárított gombát két órára vízbe áztatom, majd feldarabolom. (A megmosott friss gombát ugyancsak feldarabolom.) A póréhagymát, a sárgarépát és a zellert tisztítás után karikákra, illetve vékony lapokra vágom. A tésztát összetöröm. A keményítőt 2 evőkanál vízben simára keverem.

    Elkészítése: a húslevest a szójaszósszal összeöntöm, belerakom a zöldségeket és a tésztát, majd felforralom. Ezután az összes fűszert hozzáadom és öt percig főzöm. Végül beleöntöm a keményítőt és kevergetés közben ismét felforralom.

    1 adag: 92 kcal (385 kjoule)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

a65440135
Az üvegtészta valószínüleg a rizslisztből készített tészta (Vajk)

Hasonló Receptek

Magazin