Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kijevi csirkegolyó

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A darált húst megsózzuk, megborsozzuk és összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot összegyúrjuk a vajjal, a tojássárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval.
  2. Kb. 30 db gombócot készítünk a húsból és a sajtos töltelékből is. A húsgolyót lelapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle, majd mindegyiket bepanírozzuk a szokásos módon. (Ízlés szerint egy kevés szezámmagot is keverhetünk a zsemlemorzsához.) 
  3. Étolajban, fedő alatt kisütjük mindet. Rizzsel tálaljuk. 

Megjegyzés

Család kedvence. Nagyon finom! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss