Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposztás rakottas sonkával

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg kelkáposzta
  • 2 piros húsú paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg gépsonka
  • 2 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál pirosfűszerpaprika
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg napraforgómag
  • vaj a formához

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A kelkáposzta sérült, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kiemeljük, a leveleit csíkokra vágjuk. A kelkáposztacsíkokat sós, forró vízben 10 percig előfőzzük, leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk.

    2. A paprikát megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A sonkát kockákra vágjuk.

    3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belerétegezzük a paprikát, a kelkáposztát, a hagymát, a sonkát, a petrezselymet. A tejszínt sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és rálocsoljuk a rakottasra. Megszórjuk a sajttal és a napraforgómaggal.

    4. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Frissen-forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin