A megtisztított káposztát forrásban lévő sós vízbe tesszük. Amint a levelek kissé megpuhultak, hideg vízbe mártjuk, lecsepegtetjük, és falatnyi darabokra vágjuk.
A darált húst tálba tesszük a káposztával, a tojásokkal, a zsemlemorzsával és a tejszínnel együtt. Megsózzuk és megborsozzuk, ízesítjük a paprikával és az oregánóval, és alaposan összedolgozzuk. Kis gombócokat formázunk a húsból, és a felforrósított olajon őket ropogósra sütjük őket. Konyhai papírtörlőre szedjük.
Házi paradicsomszósszal kínáljuk, és néhány levél friss fűszernövénnyel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre