Kelkáposztás húsgombóc

Hozzávalók

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 fej kelkáposzta
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 0,8 dl tejszín
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • néhány ág friss zöld fűszer
  • frissen őrölt bors
  • oregánó

Elkészítés

    1.

    A megtisztított káposztát tegyük forrásban lévő sós vízbe. Amint a levelek kissé megpuhultak, mártsuk hideg vízbe, csepegtessük le, és vágjuk falatnyi darabokra.

    2.

    Tegyük a darált húst tálba a káposztával, a tojásokkal, a zsemlemorzsával és a tejszínnel együtt. Sózzuk és borsozzuk meg, ízesítsük a paprikával és az oregánóval, és alaposan dolgozzuk össze. Formázzunk kis gombócokat a húsból, és a felforrósított olajon süssük őket ropogósra. Szedjük konyhai papírtörlőre. 

    3.

    Kínáljuk házi paradicsomszósszal és díszítsük néhány levél friss fűszernövénnyel.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin