Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítunk az olívaolajon. Hozzáadjuk az apróra vágott zellert és sárgarépát, tovább pirítjuk. Meglocsoljuk fehérborral, beleöntjük a hámozott paradicsomot. Darabolt friss paradicsomot helyezünk bele, és felöntjük vízzel. Oregánóval, sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük.
Félig lefedve kb. 1 órán keresztül főzzük. 15 percenként belekevergetünk, vigyázunk, le ne égjen, hisz folyamatosan párolog. Amikor elkészült a paradicsomunk, friss bazsalikomleveleket dobunk bele.
Tésztára, pizzára tehetjük, más olasz paradicsomos ragukhoz is használhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!