Elkészítés: Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat kikeverjük a vaníliás cukorral, a fehérjét (az összeset!) pedig kemény habbá verjük.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét. Hozzákeverjük a tojássárgákat, majd ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját és a felvert tejszínt. Hozzáadjuk a feketekávét.
Üvegpoharakba (vagy soufflétálkákba) kanalazzuk, és a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, illetve kellő állagú legyen (lehetőség szerint egy éjszakát álljon a hűtőben).
A balzsamos eperraguhoz elkészítjük a szirupot: ehhez a cukrot egy serpenyőben forralásig hevítjük, karamellizáljuk, majd beleöntjük a balzsamecetet, végül a vörösbort, és addig forraljuk, míg a nedvességtartalom jól elpárolgott belőle, és sűrűn folyó szirupot nem kapunk. Az epret apró darabokra vágjuk és az előre elkészített balzsamecetes sziruppal összeforgatjuk.
A kihűtött kávés csokoládé mousse-t a balzsamos eperraguval tálaljuk.
A hűtőből kivéve 2 kanál segítségével kis gombócokat is formálhatunk a habból, és ezeket helyezzük el szépen desszertes tányérokon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre