Előkészítés: A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, és tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést nyomunk, és beletesszük a cukrot, a fahéjat, a tojásokat, a tejszínt (vagy tejet), egy csipet sót, és kevés liszttel elkeverjük. A vajat kisebb darabokra rászórjuk, hozzáadjuk a mandulát, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a mélyhűtőbe.
Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 4 x 4 cm nagyságú négyzetekre vágjuk. A vajat vagy olajat 175 fokosra forraljuk (fritőzben vagy nagy lábosban), és kisebb adagokban aranysárgára sütjük benne a négyzeteket. Konyhai papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, és megszórjuk fahéjas porcukorral. Tortatálon, felpúpozva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre