Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellás túrókockák

default user icon

Hozzávalók

  • 32 dkg vaníliás ostya
  • 1/2 bögre pekándió
  • 8 ek sózott vaj
  • 1,5 tk vaníliakivonat
  • A töltelékhez:
  • 6,8 dkg krémsajt
  • 1,5 bögre cukor
  • 1,5 tk vaníliakivonat
  • 4 db tojás
  • 1/2 bögre tejföl
  • 50 dkg túró
  • A karamell-borításhoz:
  • 1/2 bögre barna cukor
  • 6 ek sózott vaj
  • 40 dkg édes sűrített tej
  • 2 ek kukorica szirup
  • 1 tk vaníliakivonat
  • A díszítéshez:
  • tengeri só

Elkészítés

    1. A tészta alap elkészítéséhez a sütőt 180°C fokosra előmelegítjük. Egy 23 cm x 33 cm méretű tepsit alufóliával kibélelünk, és a fóliát vékony rétegben megolajozzuk.
    2. A vaníliás ostyát és a pekándiót egy konyhai robotgép edényébe szórjuk, és addig mixeljük, míg morzsa lesz belőle. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát is, és tovább mixeljük, amíg a keverék teljesen összeáll. A keveréket átöntjük az előkészített tepsibe és a morzsát jól belenyomkodjuk a tepsi aljába, az sem baj, ha a tészta felér az oldaláig.
    3. A töltelék elkészítéséhez a krémsajtot, a kristálycukrot és a vanília kivonatot egy közepes előkészítő edényben botmixerrel simára keverjük. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, a keveréket minden tojás után simára mixeljük. Ezután a tejfölt és a túrót is hozzáadjuk, majd ismét alaposan összekeverjük.
    4. Az így kapott keveréket a tészta rétegre öntjük, a tetejét lesimítjuk, és 50 percig sütjük. Elzárjuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját, és a süteményt negyed óráig pihentetjük nyitott ajtónál. Ezután kivesszük és egy órát hűlni hagyjuk.
    5. A karamell borítás elkészítéséhez a barna cukrot és a vajat egy serpenyőbe öntjük és a serpenyőt közepes tűzön melegítjük. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a vaj megolvad, és a cukor szétolvad. Hozzáadjuk a sűrített tejet, a kukorica szirupot és a vaníliát, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk.
    6. A sütemény-hőmérőt a karamellás keverékbe helyezzük, és addig forraljuk, míg az eléri a 107°C fokot. A serpenyőt levesszük a tűzről és 5 percig hűlni hagyjuk, majd a keveréket a süteményre öntjük.
    7. Hagyjuk 2 órát megszilárdulni, majd egy éles késsel kockákra vágjuk. Elhelyezzük egy tálon és minden sütemény kocka tetejét pelyhes tengeri sóval díszítjük.

    11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>> 

    12 VISSZAUTASÍTHATATLAN TÚRÓS DESSZERT A TÚRÓPÖTTYTŐL A TÚRÓFÁNKIG >>> 

    SÓS TEJKARAMELLA HÁZILAG: SZUPER GASZTROAJÁNDÉK >>> 

Megjegyzés

A recept a Food Network csatornán futó A vadnyugati nő” sorozatban volt látható.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin