Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós kalács - Nagyi módra

MME MME
21 4.6/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás sárgája
  • 4 dl tej
  • csipetnyi só
  • 6 dkg cukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaó

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kicsi tejben megfuttatjuk, majd a tészta többi alapanyagával egy nagy tálban összedolgozzuk. Fadeszkán liszt hozzáadásával gyúrjuk (hogy ne ragadjon), majd 6 db kisebb cipóra osztjuk fel. Ezután fél órát pihenni hagyjuk. Eközben elkészíthetjük a krémet: a margarint kissé megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, kakaót, vaníliás cukrot (a krém ne legyen teljesen folyékony, nem baj, ha a cukor kristályos marad!). Ezután a cipókat egyenként vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, majd egyenként felcsavarjuk. 3-3 tekercset összefonunk, majd megkenjük tojással a tetejét. Fél órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Magas falú, előre kivajazott tepsiben, előremelegített (kb. 200 fokos) sütőben 20-40 percig sütjük (sütőtől függően).

Ezek is érdekelhetnek

Friss