Elkészítés: A kukoricát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük (a konzervet csak leszűrjük).
1,5 liter vizet 1 evőkanál sóval felforralunk, és lassan beleöntjük a kukoricalisztet, simára főzzük. Egy nagy konyharuhát bevizezünk, megkenjük a vajjal, és a forró puliszkát kézzel kb. ujjnyi vastagságúra szétnyomkodjuk rajta.
A juhtúrót és a kukoricát egyenletesen rászórjuk a meleg puliszkára, és gyorsan feltekerjük a konyharuha segítségével, mint a réteslapot. A konyharuhában hagyjuk továbbra is, amíg a túró megolvad.
Cérnával vastag szeletekre vágjuk, és a joghurttal megöntözve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre