Elkészítés: A burgonyát nyersen lereszeljük. Megszórjuk egy kis liszttel, hozzáadunk egész tojást, az olvasztott zsírt és kevés sót. Ezután még további lisztet adunk hozzá, hogy kissé keményebb legyen, jól összedolgozzuk.
Kis pihentetés után lisztes kézzel kis gombóckákat formálunk belőle, majd forrásban lévő vízbem kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, félrerakjuk.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, kisütjük. A szalonnapörvöt kiszedjük, a visszamaradó zsírba tesszük a a krumpligombóckákat, átsütjük.
Tálra szedjük, megszórjuk finom csípős juhtúróval és a szalonnapörccel. Meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt füstölt sajttal, azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre