A hibrid étel már egy ideje lázban tartja a közösségi médiát. A recept egyszerű, az elkészítési mód sem túl bonyolult, így mindenképpen megéri elkészíteni.
A fahéjastekercs-palacsinta hozzávalói:
A palacsintához:
- 180 ml tej
- 2 ek. ecet
- 150 gramm liszt
- 2 ek. cukor
- 1 tk. sütőpor
- ½ tk. szódabikarbóna
- ½ tk. só
- 1 tojás
- 2 ek. olvasztott vaj
- 1 és ½ tk. vaníliakivonat
A fahéjas részhez:
- 5 és ½ ek. barna cukor
- 56 gramm olvasztott vaj
- 1 és ½ tk. őrölt fahéj
A krémsajtos cukormázhoz:
- 56 gramm puha vaj
- 56 gramm krémsajt
- 120 gramm porcukor
- 1/2 tk. vaníliakivonat
Elkészítése:
- Először elkészítjük a palacsintát. Összekeverjük a tejet az ecettel, és állni hagyjuk kb. 5 percig.
- Elkeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot a lisztes keverékhez adagoljuk, és kikeverjük.
- A fahéjas töltelékhez kis tálban összekeverjük a barna cukrot, a vajat és a fahéjat. Habzsákba vagy zacskóba tesszük, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy sűrűsödjön a krém.
- A mázhoz a vajat és a krémsajtot mikrohullámú sütőben felmelegítjük, simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és a vaníliakivonatot.
- Egy serpenyőt olajjal kikenünk, és egy nagyobb merőkanálnyi tésztát a serpenyő közepére halmozunk. Kb. 2-3 perc után, amikor apró buborékok jelennek meg a tésztán, a fahéjas tölteléket óvatosan a palacsintára öntjük csiga mintában.
- Megfordítjuk a palacsintát, a másik oldalát is megsütjük. A tetejére cukormázat csorgatunk.
Tipp:
A serpenyőt minden palacsinta között töröljük át, hogy a fahéjas keverék maradékát eltávolítsuk. Ettől ugyanis a következő palacsintának égett íze lehet.
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- EZT A DESSZERTET MINDENKI IMÁDJA: ÍGY KÉSZÜL A CSERESZNYÉS RÉTES>>>
- HA CSAK 15 PERCED VAN EGY BOMBA DESSZERTRE: SÜLT BANÁN MÉZZEL ÉS FAGYIVAL – VIDEÓ!>>>
- EGÉSZSÉGES ÉS FINOM DESSZERT: ÍGY KÉSZÜL A TÁPIÓKAPUDING ERDEI GYÜMÖLCSÖKKEL>>>