Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dobj el mindent: így készül a fahéjastekercs-palacsinta, az új slágerdesszert!!

default user icon
MME
A fahéjas csiga és a palacsinta között nehéz választani. Sokszor csak azért döntünk az utóbbi mellett, mert a tekercs elkészítése időigényesebb. Jó hír az édes ízek szerelmeseinek, hogy ezentúl egyszerre élvezhető a két finomság, hiszen leleményes önjelölt cukrászmesterek elkészítették a fahéjastekercs-palacsintát!

A hibrid étel már egy ideje lázban tartja a közösségi médiát. A recept egyszerű, az elkészítési mód sem túl bonyolult, így mindenképpen megéri elkészíteni.

A fahéjastekercs-palacsinta hozzávalói:

 A palacsintához:

  •  180 ml tej
  • 2 ek. ecet
  • 150 gramm liszt
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • ½ tk. szódabikarbóna
  • ½ tk. só
  • 1 tojás
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 1 és ½ tk. vaníliakivonat

A fahéjas részhez:

  • 5 és ½ ek. barna cukor
  • 56 gramm olvasztott vaj
  • 1 és ½ tk. őrölt fahéj

A krémsajtos cukormázhoz:

  • 56 gramm puha vaj
  • 56 gramm krémsajt
  • 120 gramm porcukor
  • 1/2 tk. vaníliakivonat

Elkészítése:

  1. Először elkészítjük a palacsintát. Összekeverjük a tejet az ecettel, és állni hagyjuk kb. 5 percig.
  2. Elkeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot a lisztes keverékhez adagoljuk, és kikeverjük.
  3. A fahéjas töltelékhez kis tálban összekeverjük a barna cukrot, a vajat és a fahéjat. Habzsákba vagy zacskóba tesszük, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy sűrűsödjön a krém.
  4. A mázhoz a vajat és a krémsajtot mikrohullámú sütőben felmelegítjük, simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és a vaníliakivonatot.
  5. Egy serpenyőt olajjal kikenünk, és egy nagyobb merőkanálnyi tésztát a serpenyő közepére halmozunk. Kb. 2-3 perc után, amikor apró buborékok jelennek meg a tésztán, a fahéjas tölteléket óvatosan a palacsintára öntjük csiga mintában.
  6. Megfordítjuk a palacsintát, a másik oldalát is megsütjük. A tetejére cukormázat csorgatunk.

Tipp:

A serpenyőt minden palacsinta között töröljük át, hogy a fahéjas keverék maradékát eltávolítsuk. Ettől ugyanis a következő palacsintának égett íze lehet.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss