Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsvéti kalács medvehagymával

default user icon
3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt (fele rétesliszt, fele simaliszt)
  • 1,5 kávéskanál só
  • 4 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 6 dkg vaj a tésztába
  • olajban eltett medvehagyma vagdalék (a friss is nagyon jó, de akkor a tésztára 6 dkg vajat morzsolunk és jól összeaprított medvehagymával megszórjuk)
  • A kenéshez:
  • 1 tojássárgája és 1 dl tejföl jól összekeverve

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalói kenyérsütőgépben megdagasztottam, de természetesen kézzel is be lehet dagasztani.

    Kis pihentetés után (kb. 10 perc) a tésztát kivettem a gépből, kettéosztottam. A gombócokat kicsit átgyúrtam, lapokká nyújtottam. A lapokat megkentem tavalyról eltett olajos medvehagyma
    vagdalékkal, majd a lapokat feltekertem hurkába, összefontam őket, és kör alakban sütőpapírral bélelt tepsire tettem.

    Kb. 40 perc kelesztés után a kifelé került hajlatokat éles késsel bevágtam, majd megkentem a tejfölös tojássárgájával. 40 percig sütöttem 200 fokon.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin