Előkészítés: A zöldbab levét leszűrjük, de nem dobjuk el. A rizst megfőzzük a tasatkon lévő előírás szerint. A hagymát, petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Elkészítés: A hagymát az olajon megfonnyasztjuk. Levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, hozzáadunk 1-2 evőkanál vizet, majd belekeverjük a darálthúst, és fehéredésig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbab levét, ízesítjük ételízesítőveé, felforraljuk. Hozzákeverjük a megfőzött rizst. A tepsit beolajozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Rétegezzük a zöldbabot és a rizses darálthúst, a tetejére zöldbab kerüljön. Rászorjuk a 3 evőkanál zsemlemorzsát, meglocsoljuk tejföllel, és előmelegített, közepesen forró sütőben addig sütjük, amíg a tejföl szépen pirosodni nem kezd.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre