Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hűsi a hőségben

MME MME
4.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A joghurtot és a kefírt kikeverem. Beleteszem az apróra vágott zöldfűszereket (petrezselyem, bazsalikom) + a fokhagymát. Ezután tetszés szerint sózom, borsozom, ha nem találom elég savanykásnak, teszek bele pár csepp citromlét. Mindig a mártással kezdem, és amíg megmosom a parit, salit stb.-t, addig finoman összeérnek az ízek. A zöldségeket megmosom és feldarabolom. Én kockázni szoktam, kb. úgy, mintha görög salit készítenék. A zöldsalit mindig tépem. (Ha túl apróra vágod, összeesik...!) Ha kész a darabolás, az egészet egy nagy tálban összekeverem, és kb. 20 percre a hűtő felső polcára helyezem. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Ha főételként akarom fogyasztani, általában csirkemellet vagy combot sütök vagy párolok mellé. Kiegészítésként - aki nem elégszik meg a salival -burgonyapürét is adok mellé. Nyáron a nagy melegben kitűnően hűt belülről a sali, és kellemes telítettségi érzetet ad, de mégsem eszed magad torkig.

- MME

Ezek is érdekelhetnek