Keress receptre vagy hozzávalóra

Házias meggyes pite

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 25 dkg vaj (puha)
  • 25 dkg porcukor
  • 1, 25 dl natúr joghurt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 35 dkg liszt
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 ek liszt
  • 80 dkg meggy (magozott, lehet mirelit is)
  • 5 dkg mandula (szeletelt)

Elkészítés

    1.

    A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük, és a habot a hűtőbe tesszük. A vajat robotgéppel 5-6 perc alatt felhabosítjuk a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk  a tojássárgájákat, és mindegyikkel további 1-2 percig verjük.

    2.

    Beleforgatjuk a joghurtot, majd adagonként a sütőporral elvegyített lisztet. Végül a hideg fehérjével lazítjuk, vigyázva rá, hogy ne törjük össze a habot! Az így kapott masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.

    3.

    Összekeverjük az 1 ek lisztet és a fahéjat, azután megforgatjuk benne a meggyet, és szórjuk azt a tésztára. Így a gyümölcs süllyed le az aljára. Végül meghintjük a mandulával, és a 180 fokos sütőben kb. 50 percig vagy tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin