Elkészítés: Úgy készítem, mint a rakott krumplit, csak több a hozzávaló.
A tepsibe sütőpapírt teszek, majd a tejföllel mindenütt bekenem. Aztán jöhet a szeletekre vágott főtt krumpli, kevés só, majd a tojás, a kolbász. Aztán a káposzta, végül a darabkákra vágott sonka (vagy szalonna) a tetejére.
Egy tálkában összekeverek 1 kanál lisztet 1 dl joghurrtal és 1 dl tejjel (aki nem szereti, ha a rakott krumpli levet ereszt, az kevesebb tejet is tehet). A rakott krumplira locsolom.
Forró sütőben letakarva sütöm 30-40 percig, csak az utolsó 10 percben veszem le a takarást, hogy a teteje megpiruljon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre