Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsafilé kapormártással

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halfiléket megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, majd 10 percig állni hagyjuk. Szalvétán leitatjuk a levét, a halszeleteket lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.

Csontlét készítünk: 2 dl vizet felforralunk és 1 húsleveskockával összeforraljuk.

4 evőkanál olajban világosra pirítunk 1 púpozott evőkanál lisztet a finomra vágott kaporral együtt, majd a csontlevessel felengedjük. Sóval, cukorral, ecettel ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk.

A halszeleteket vajas burgonyával és a mártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek