Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Halászlé bácsalmási módra

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg ponty (max. 2 kg)
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 db halászlékocka
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg gyufaszál tészta

Elkészítés

    1. A pontytörzset besózzuk 2-3 órával a halászlé készítése előtt. Közben a vöröshagymát összevágjuk és 1 liter vízben, a halászlékockával együtt megfőzzük.
    2. Ahány kilogramm a hal, annyi liter hideg vízbe feltesszük főni a hagymával együtt (ebbe számítsuk bele a hagyma főzővizét is). Amikor forr, ízlés szerint pirospaprikát, halászlékockát, zöldpaprikát, kevés paradicsomot teszünk még hozzá, és ha kell, kevés sót szórunk bele. Nem túl nagy lángon, forrástól számítva 35-40 percig főzzük.
    3. A halászlébe sós vízben kifőzött gyufatésztát is tehetünk, majd tálaljuk.

    BAJAI (DUNAI) HALÁSZLÉ >>> 

    KORHELY HALÁSZLÉ VEGYES HALBÓL >>> 

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes