Keress receptre vagy hozzávalóra

Halászlé bácsalmási módra

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • hal - tetszés szerinti mennyiség
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • halászlékocka
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • gyufaszál tészta

Elkészítés

    Elkészítés: A halat besózzuk 2-3 órával a halászlé készítése előtt. Közben 1 nagyobb fej vöröshagymát összevágunk és megfőzzünk.

    Ahány kilogramm hal, annyi liter hideg vízbe feltesszük főni, és beletesszük a hagymát is. Amikor forr, ízlés szerint pirospaprikát, halászlékockát, zöldpaprikát, kevés paradicsomot teszünk még hozzá, és ha kell, kevés sót szórunk bele. Nem túl nagy lángon, forrástól számítva 35-40 percig főzzük.

    A halászlébe sós vízben kifőzött gyufatésztát is tehetünk, majd tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin