Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajai (dunai) halászlé

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A halat megpucoljuk és feldaraboljuk. Megszórjuk 1 ek sóval, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. Egy nagyobb fazékban olajat hevítünk, és megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk sóval, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát, és alaposan elkeverjük. A tűzre visszatéve hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és 1/2 dl vizet. 3-4 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a befűszerezett haldarabokat. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és erős tűzön 30-35 percig főzzük.
  3. Közben a gyufatésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, és leszűrjük. Tálaláskor a tányérokba tésztát szedünk, és rámerjük a forró levest. 

    Balatoni halászlé >>> 

    Szegedi (tiszai) halászlé >>> 

    Mindent a halászléről >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss