Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos mézeskalács

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,25 dl víz
  • 15 dkg méz
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3/4 csomag mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés

    Elkészítés: A mézet, a cukrot, a margarint és a vizet összekeverjük, majd feltesszük egy lábosban melegedni. Nem szabad forrnia, csak egyet kell buggyannia.

    Ezután egy másik tálban összekeverjük a fűszereket, a lisztet, a szódabikarbónát, és hozzáöntjük a meleg hozzávalókat. Mikor már nem annyira meleg az egész, eldolgozunk benne egy tojást. Az a legjobb, ha a tésztánk ezután 2-3 éjszakát pihen a hűtőben.

    Mielőtt sütjük, kinyújtjuk (kb. 1 mm-esre) és formázzuk. 180 fokos sütőben úgy 10 percig sütjük, de ez változhat.

    Díszítésként összekeverünk 1 tojásfehérjét 8 dkg cukorral és fél kávéskanálnyi ecettel, és tubusba téve díszítjük a már kisült és kihűlt tésztát. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Én személy szerint nagyon szeretem, kiválóan alkalmas karácsonyfa díszítéséhez is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

caterina2
Nekem is tökéletesen sikerült! :) Eddig minden évben más receptet próbáltam ki, de egyikkel sem voltam igazán elégedett. Ezt most elteszem!
simorita
Ez egy fantasztikus recept! Soha nem sikerült még ilyen szép mézeskalácsokat sütnöm! Köszönöm!
Minimancs
Én is szeretnék gratulálni a recepthez, mert nekem is nagyon jól sikerült, egyszerű, könnyen elkészíthető és tényleg rögtön puha! :) Engedelmeddel feltettem a saját honlapomra is, természetesen a rád való hivatkozással: http://minimancs.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1180673
Turmalin
Gratulálok! Korábban édesanyám receptjét készítettem el, de soha ilyen jó nem volt!!! Korábbi rossz tapasztalataim miatt annyit változtattam, hogy nem az összes lisztet dolgoztam vele, hanem kicsit kihagytam - kb. annyit amennyit megsaccoltam, hogy ennyi tésztánál alászórnék a nyújtásnál - , hogy az újragyúráskor, formázáskor legyen mit alátenni. Tettem bele plusz őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget, és reszelt citromhéjat is!, mert az első adag után nem volt elég fűszeres, bár régi volt a mézeskalácsfűszerem. Egy napot volt a hűtőben, jól ledermedt, de kiszenvedtem az edényből és ahogy elkezdtem gyúrni, csodálatos volt dolgozni vele. A sütés után RÖGTÖN puha volt és az is maradt! Köszönöm!
edit.honey
Fantasztikus recept, köszönjük!

Hasonló Receptek

Magazin