Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymás-tepertős hajtogatott pogácsa

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált tepertő
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • A tetejére:
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, a zsírban puhára pároljuk. Félretesszük hűlni. A ledarált tepertőt sózzuk, borsozzuk.

    2. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk pihenni 15 percet.

    3. A lisztet egy nagy tálban összekeverjük az élesztős tejjel, a tojással, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Az egészet összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát kapunk. 30 percig pihentetjük.

    4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagságú téglalapra. Megkenjük a tepertővel és a vöröshagymával. A tésztát képzeletben harmadoljuk függőleges irányban. A jobb oldali harmadot behajtjuk középre, erre pedig ráhajtjuk a bal oldali részt. Az így kapott hosszúkás téglalapot képzeletben vízszintesen harmadoljuk. Az alsó harmadot felhajtjuk középre, erre pedig ráhajtjuk a felső harmadot. Pihentetjük 20 percig. Utána kinyújtjuk a tésztát és ismét megkenjük, hajtogatjuk, pihentetjük, összesen 3-szor.

    5. A 3. pihentetés után a tésztát 3 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin