Elkészítés: A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket kemény habbá verem, majd a végén belekeverek 5 dkg cukrot, így keményebb lesz a hab. A sárgájákat habosra keverem a maradék 15 dkg cukorral, lassanként hozzáadagolom a tejet és az étolajat. Beleszórom az előző este vízbe, esetleg rumba áztatott mazsolát, majd kézi habverővel beleforgatom először a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan a felvert fehérjéket.
Egy kb. 2 literes, közepén lyukas kuglófformát kikenek, kiszórom zsemlemorzsával. Ebbe öntöm a tészta 2/3 részét. A maradékhoz hozzákeverem az 1 evőkanál kakaót, és óvatosan azt is a formába öntöm.
180 fokon kb. 1 órát kell sütni. Én tűpróbával szoktam ellenőrizni a sütési idő lejárta előtt úgy 10 perccel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre