Elkészítés: A zsemléket kettévágjuk, belsejüket kivájjuk.
Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, a gombát hozzáadjuk, és néhány percig együtt pároljuk. A kivájt zsemlebéllel, a tejföllel, sóval, borssal és a vágott petrezselyemmel jól egybedolgozzuk, majd a fél zsemlékbe halmozzuk.
Az így megtöltött zsemléket egy kiolajozott, tűzálló tálba egymás mellé ültetjük. Felvert, megsózott tojással nyakon öntjük, és meleg sütőbe tolva közepes lángon addig sütjük, amíg a gombás töltelék jól átforrósodik és a tojás megdermed.
Csipetnyi pirospaprikával megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre