Keress receptre vagy hozzávalóra

Gombás-tejszínes csirke

default user icon
6 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • fűszerek (paprika, ételízesítő, bors, majoránna, babérlevél)
  • olaj
  • 25 dkg gomba
  • 1 dl víz

Elkészítés

    Elkészítés: Olajon megpirítod a csíkokra szelt hagymát, amíg üveges lesz. Utána beleteszed a csíkokra felszelt, megmosott csirkét, majd fűszerezed ízlés szerint a fenti fűszerekkel. Ráöntöd az 1 dl vizet, majd hagyod főni úgy 15 percet, utána belerakod a felcsíkozott gombát, és hagyod főni negyed órát. Végül ráborítod a tejszínt. Körülbelül 2 perc, és lehet tálalni - rizzsel a legfinomabb.

Megjegyzés

A párom imádja.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Sziszka72 8 évvel ezelőtt
Nagyon finom volt! :) Ajánlom mindenkinek!!!
Lery94 9 évvel ezelőtt
Hát jól hangzik.
jennycica 9 évvel ezelőtt
Én víz helyett fehérborral öntöttem fel, és tárkonyt is raktam bele. Igazán egyszerű és finom!
Vlaszij 10 évvel ezelőtt
Ez egy remek recept és tényleg könyen elkészíthető. Habár én a javasoltnál kevesebb ideig főztem a gombával már. A végén egy kis sajtot is bele lehet reszelni. nem lessz tőle rossz:) Remek étel:)
hajnal24 10 évvel ezelőtt
Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy teszek még bele kb. 4-5 gerezd fokhagymát és úgy főzöm össze a babérlevéllel. Meg lehet bolondítani még egy kis apróra vágott tárkonnyal és gombával.Majorannval még nem próbáltam, de bíztosan úgy is nagyon finom.
szolomájer7 10 évvel ezelőtt
köszi a receptet 13 éves vagyok apával megcsináltuk és isteni, ajánlom mindenkinek

Hasonló Receptek

Magazin