Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-májas rizottó

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dl rizottó rizs
  • 1 l húsleves
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg Gallicoop pulykamáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fehérbors
  • étolaj

Elkészítés

    1. A rizst alaposan megmossuk. A megtisztított májat felkockázzuk, és kevés olajon lepirítjuk, borssal ízesítjük. Ha elkészült, egy tányérra szedve félretesszük.
    2. Az apró kockákra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, rányomjuk a fokhagymát. Így pároljuk egy-két percig, mielőtt hozzáadnánk a rizst.
    3. A rizst egy kicsit megpirítjuk az olajon, majd felöntjük annyi alaplével, amennyi éppen ellepi. Ha kezd sűrűsödni kezd a rizottó, folyamatosan adagoljuk hozzá a húslevest, miközben óvatosan és folyamatosan kevergetjük.
    4. Amikor már félig megpuhult a rizs, hozzáadjuk a zöldborsót, a májat és a vékonyra szelt gombát, majd készre főzzük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin