Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-őszibarackos krémkehely

MME MME
2 5/5
45 perc
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a pudingport a tojássárgájával, a cukorral és a tejjel csomómentesen összekeverjük. Gyenge tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, és a kevés vízben felolvasztott zselatint. Kehelypoharakat hideg vízzel kiöblítünk, majd kockára vágott őszibarackot és reszelt gesztenyemasszát teszünk mindegyik pohár aljára. (Először a barack jön, utána a gesztenye.) Kanállal mindegyikre krémet rakunk (a poharak bő feléig), majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük őket, míg a krém megdermed. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk a maradék őszibarack darabokkal. Extra díszítésként reszelt csokit is adhatunk ízléstől függően, de anélkül is nagyon finom.

Megjegyzés

5 nagy pohár krémkehely ára nagyjából 1000-1500 forint. Nagyon ízletes desszert! Az egész család imádja, ünnepekkor nélkülözhetetlen. - MME

Ezek is érdekelhetnek