Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gazpacho (hideg spanyol zöldségleves)

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg érett paradicsom
  • 2 dl paradicsomlé
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 2 db zöld kaliforniai paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál lime lé
  • 2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 dl borecet
  • 5 dl víz
  • bors
  • 2 szelet fehér kenyér

Elkészítés

     

    1. A paradicsomokat és az uborkát meghámozzuk, előbbit kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A kaliforniai paprikát megmossuk, felaprítjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük. A kenyeret felkockázzuk, és egy tálba tesszük a zöldségekkel együtt. Az egészet meglocsoljuk a borecettel és 1 dl olívaolajjal. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. 
    2. Másnap felöntjük a paradicsomlével és a vízzel,majd összeturmixoljuk. Sóval, borssal, és egy kevés lime-lével ízesítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin