Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Salmorejo (andalúz hideg paradicsomleves)

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A tojást keményre főzöm, a sonkából 2 szeletet vágok.

A többi összetevőt darabolom, egy keverőedénybe teszem. Öntök rá kevés paradicsomlevet, borecetet, chiliszószt, fűszerezem. Hagyom állni a hűtőben. Majd botmixerrel elkeverem, közben csorgatom bele az olívaolajat. Visszateszem a hűtőbe.

Tálaláskor ráteszem a tojást (lehet félbevágva vagy darabolva) és a sonkát.

Megjegyzés

A salmorejo tulajdonképpen a gazpacho rokona, vagy még inkább testvére. Cordovából (Andalúzia) ered. Szintén főzés nélkül készül, főleg paradicsomból és kenyérbélből. A tetejére kerülhet tükörtojás vagy főtt tojás, de lehet rá tenni sonkát is. Én most az utóbbi verziót készítettem el.
- hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss